Med tåget till Sóller

dsc04623

Jag har varit många gånger i Sóller, men aldrig tidigare åkt med tåg till denna lilla pittoreska stad. Nu var det dags att testa att ta sig fram på denna smalspåriga järnväg som utgår från Plaza de España i Palma. Tågbanan invigdes år 1912 efter fem års byggande av 27 kilometers spår och 9 tunnlar.

dsc04617

Tågresan som med de gamla trävagnarna var lite skakig tog drygt en timma, men erbjöd fantastiska vyer.

dsc04626

Efter drygt en timma var vi framme i Sóller och klev av vid perrongen med de vackra platanträden.

dsc04657

Sóller ligger i en dal med en mängd apelsin – och citronlundar och är omgiven av Tramutanabergen. Vid Plaza de la Constitución som är Sóllers stora torg ligger den vackra kyrkan Sant Bartomeu.

dsc04654

Lite senare tog vi oss vidare med spårvagnen till Port de Sóller som ligger vid havet. Denna charmiga spårväg byggdes året efter det att tågbanan till Sóller var klar.

dsc04641

En varm och solig dag som denna var det härligt för mig och Louise att ta en liten kaffepaus på hotel Esplendido.

/ Elisabeth

En reaktion på ”Med tåget till Sóller”

  1. Hej!

    Roligt att du tog tåget till Sóller. Vi har åkt den turen ett par gånger och som du, upplevt den vackra naturen. Man kommer väldigt nära och känner dofterna av växtligheten, framför allt på våren. Åker man sedan bil från Port de Sóller och upp till den gamla fyren – parkerar där och går ut i den öppna naturen, får man en känsla av att tiden stannar till när man blickar ut över havet och allt är tyst. Då lever man lite extra mycket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *